donderdag, september 22

Biesboschpad: Stadspolders - Kop van 't Land.

Donderdag 22-9-2022

We parkeren bij camping 't loze vissertje. Die is gesloten, maar de parkeerplaats bij het kleie jachthaventje is heel handig. Het is prachtig weer wanneer we over een smal grintpaadje over de dijk langs het Wantij volgen. Zonnig, niet te heet en niet te koud.

Links van ons verbergt een oerwoud van riet, wilgen, reuzenbalsemien en andere planten het Wantij aan ons gezicht. Rechts van ons is een woonwijk. Iemand heeft twee leuke boomhutten in een van de wilgen gebouwd. Ik wens de jongens en meiden hier veel plezier. Af en toe is er een paadje open dat naar het Wantij loopt.

De route volgt het oerwoud onder aan de dijk. Aan het eind volgen we een graspad naar rechts. In de berm groeit en bloeit o.a. knoopkruid, heelblaadjes en wilde cichorei.

Bij het pontje steken we over. Bushalte "Brabantse oever" laat ons weten dat we 4 keer per dag een schoolliner hebben. Twee keer naar Dordrecht en twee keer naar Werkendam. half acht, half negen, half vier en vijf uur. Dat wordt met 17 kilometer wandelen nog een uitdaging. Maar dwars door de Biesbosch lijkt ons welk het mooiste stuk van de route.

Gedaan: Geertruidenberg - Kop van 't Land 81 kilometer.
Te gaan: 169-81 = 88 km.

Geen opmerkingen: