woensdag, september 7

Pelgrimspad 1: Nederhemert-Noord - Heusden

Woensdag 7 september 2022

In Nederhemert-Noord parkeren we op dezelfde plek vlak bij bushalte en pad als toen we in Nederhemert eindigden. Helaas blijkt het busvervoer van Bravo tussen hier en Heusden afhankelijk van belbussen. Daarmee hebben we niet zulke goede ervaringen. We kiezen daarom voor heen en weer lopen.

We wandelen door een rustig Nederhemert naar de molen aan de dijk. De wieken staan stil maar het wapen oogt fraai. Met een elektrisch veer, waar we de enige passagiers zijn, varen we naar de overkant. Het veer vaart langs een staalkabel. De veerman hoeft dus niet te sturen, en naar links en rechts uitwijken is niet mogelijk. Aan de overkant lopen we langs het bijzonder fraai gerestaureerde kasteel Nederhemert. We lopen daarna door een groen gebiedje ten zuiden van het kasteel. De herfst nadert, en de kastanjes liggen op de grond. Een man verzamelt vlierbessen. De oogst is dit jaar door de droogte en hitte bijzonder karig, vertelt hij. Dat was me bij de bramen ook al opgevallen.

Bij het gehuchtje Bern eten we onze lunch. Daarna is het 2e pontje niet ver meer. We rennen een stukje om hem te halen. We kunnen nog net mee. Aan de overzijde volgen we het fietspad naar Heusden. Onderweg merken we dat we ons wandelboekje kwijt zijn, Bij de lunch laten liggen? We wandelen door tot een parkeerplaats bij Heusden. Daar keren we om. Gelukkig vinden we ons wandelboekje terug op het stuk waar we hardliepen. 

Bij het kasteel snijden we een stukje af via een klompenpad. 

Gedaan: Amsterdam - Heusden
De Rustende jager - Den Bosch
Te gaan: Heusden - de Rustende jager.

Geen opmerkingen: