dinsdag, september 6

Pelgrimspad 1: Vught - de rustende jager

Dinsdag 6 september 2022

Omdat onze vakantie in Bretagne maar een week duurde in plaats van drie, trakteren we onszelf op twee weekjes Noord-Brabant. Eens kijken of we het LAW Pelgrimspad 1 kunnen uitlopen. Dat hebben we van Amsterdam tot Nederhemert-Noord gelopen.

Vanuit Biezenmortel, waar we op camping Weideblik staan, nemen we een buurtbus naar Helvoirt. We zijn de enige senioren in een gezelschap van middelbare scholieren. Twee ervan bieden me spontaan een zitplaats aan. Van Helvoirt nemen we de bus naar Vught. Vandaag willen we van Vught terug lopen naar de camping. We lopen dus vandaag tegen de richting in.

Het eerste stuk lopen we langs een van de Brabantse plassen die "de ijzeren man" genoemd wordt. Waarschijnlijk doordat we tegen de normale richting in lopen, missen we bij restaurant de ijzeren man de wegwijzers. Misschien heeft een nieuw klimbos de route gewijzigd, misschien speelt er iets anders. Met bewegwijzering, boekje en gfx blijft het gissen. We gissen goed, want uiteindelijk komen we weer tekens tegen.

De route brengt ons vandaag door veel bos. Dat loopt lekker koel. In het bos is de bewegwijzering na een tijdje weer prima. Het bos is lekker gevarieerd. Op een plaats zien we een uitgebloeide brede wespenorchis. Jammer genoeg vergeet ik een foto te maken.

Gedaan: 
Amsterdam - Nederhemert-noord
Rustende jager - Den Bosch (het stuk Vught - den Bosch hadden we al gelopen)





Geen opmerkingen: