vrijdag, september 9

Pelgrimspad 1: Heusden - Drunen

9 september 2022

We parkeren op de Birmalaan in Drunen. Buurtbus 233 haalt ons op. De chauffeur ziet er uit als pensionado. Op een klein parkeerplaatsje onderweg neemt een andere pensionado het van hem over. Van de halte Bakkersdamlaan heeft hij nooit gehoord. De eerste chauffeur legt het hem uit, hij heeft er 1 keer eerder mensen afgezet, twee wandelaars. Dat zullen wel pelgrimspad wandelaars zijn geweest.

Heusden blijkt een prachtig oud vestingstadje te zijn. We genieten van de ruïnes, oude straatjes, molens en oude pandjes. Het is wel zaak regelmatig goed de route in de gaten houden. Na de lunch begint het te regenen. Er waren een paar miezerbuitjes voorspeld, maar dit is toch wel meer dan de verwachte 0,2 mm en we trekken de regencapes aan.

Oud-Heusden oogt een stuk nieuwer dan Heusden. Na het oversteken van de A59 volgen we een recht fietspad. Het is rustig, wat we na het drukke verkeer prettig vinden. Om ons heen is het groen. Na een aantal kilometers volgen we linksaf de zeedijk. Deze slingert zich door het landschap, en is aangelegd na de St. Elisabethsvloed.

Gedaan: 
Amsterdam - Drunen, 176 km.
De Rustende jager - Den Bosch, 18 km

Te gaan: Drunen  - de Rustende jager 

Geen opmerkingen: