maandag, september 12

Pelgrimspad 1: Drunen - de Rustende jager

Maandag 12-9-2022

De buurtbus en een lijndienst brengen ons van Biezenmortel naar Drunen. We hebben mazzel, want eigenlijk was er een overstaptijd van een half uur in Den Bosch, maar de 2e bus heeft een paar minuten vertraging, waardoor we maar een paar minuten hoeven te wachten.

Vanaf de bushalte is het maar een paar minuten lopen naar de route. We lopen langs een buitenwijk. Na een afgraving zijn we wat te optimistisch, waardoor we een mooi stuk van de route missen. Twee kilometer langs een kanaal is niet heel inspirerend, maar de kilometers stappen wel makkelijk weg.

Na een brug lopen we eindelijk de Loonse en Drunense Duinen in. We passeren een paar grote witte grazende runderen. Wat voor soort rund het is, is me niet duidelijk. Als u het weet, stel ik een opmerking hieronder op prijs.

Er staat weinig in bloei. De gewone hennepnetel, ja. Het najaar is begonnen, we zien een prachtige oranjebruine zwavelzwam. We wandelen vrolijk verder. Het zand en de heide zijn mooi, ook omdat we een heerlijk zonnetje hebben.

Bij restaurant "de rustende jager" rusten we uit en trakteren we onszelf op thee en koffie met wat lekkers. Route volledig gelopen.

Gedaan: Amsterdam - Den Bosch, klaar!


Geen opmerkingen: