donderdag, juli 1

Pelgrimspad 2: Landschotse heide - Vessem

Woensdag 30 juni

Het stuk van Middelbeers naar Landschotse heide hebben we al eerder gelopen, voor vandaag staat 5 km van Landschotse heide naar Vessem op het menu. Het is regenachtig, maar we besluiten toch te gaan. Voor de rest van de vakantie bestaat de verwachting uit regen, miezer, buien en af en toe een droge periode. We kunnen er ons beter op instellen, anders zitten we de hele vakantie in de caravan chagrijnig te zijn. Dus vooruit!

In Vessem parkeren we in de buurt van de kerk. Een gewoon straatje, waar voldoende parkeerruimte is. De markering van het pelgrimspad was vanuit de auto al zichtbaar. Het miezert dus we doen de regencapes om. Op het eerste stuk ontmoeten we al een wandelaar die we gisteren ook tegenkwamen. Hij herkent ons ook en we maken even een praatje. Hij heeft 3 weken vakantie, en geen vastgesteld doel - gewoon kijken hoever hij komt. We lopen vooral over asfalt, en afwisselend langs akkers met vooral aardappel, door bos en langs hooilanden. Gelukkig is het niet alleen asfalt, er staan ook flinke stukken bospad en zandweg op het programma. De regen geeft er wel een somber sfeertje aan. 

In de bermen groeit vingerhoedskruid, lupine, grote teunisbloem, sint-janskruid, rolklaver en puntige wederik. Die laatste is net iets anders dan de grote wederik die we gisteren zagen. Bij de Landschotse heide is het diep graven in het geheugen om ons de plek te herinneren. Toch komt er wel weer wat boven. Zelfde route terug. De heide is veelal vergrast. De grote grazers die hier zouden zijn, hebben nog wat te doen. 

Er zit nu 50 aaneengesloten kilometers op. Hiernaast hebben we ook 30 kilometer in de Limburgse Kempen afgelegd. 


Geen opmerkingen: